16 Şubat 2015 Pazartesi

İş dünyasında başarılı olabilmek..

Bir firmanın devamının sağlanması ve diğer firmalarla rekabet edebilmesi için, üretimi artıran kaliteli insan gücüne ihtiyacı vardır. Hızla gelişen iş dünyasında yer edinebilmek için bu son derece önem taşımaktadır.





Kurumsal eğitimler, firmaların ihtiyaçlarına yönelik olarak özel olarak hazırlanmış olan eğitimlerin, sadece firma personeline verilmesidir. İşletmenin kendi bünyesinde bulunan sistemleri, var olan personelin eğitim seviyesi ve yeterlilikleri ya da eksiklikleri göz önünde bulundurularak, personele gerekli olan eğitimleri vermeyi amaçlar.





Değişen ekonomik şartlar, küreselleşen dünya piyasasında, firmaların ayakta kalması ve üretime devam edebilmesi için, insana yapılan bir anlamda yatırımdır. Bundan dolayıdır ki, her kurumun ve işletmenin bu gibi eğitimleri, kendi personeline aldırması gerekmektedir.



Her geçen gün büyüyen ve hacmini arttıran şirket devlerinin bile, periyodik olarak yararlandığı şirket içi eğitimler, firma personelinin performansını arttırmakla kalmayıp, işletmenin beklentilerini de karşılamaktadır. Kurumsal eğitimler olarak insan kaynakları eğitimi, dış ticaret eğitimi, finans eğitimi gibi eğitimler gelmektedir. Günümüzde değişen iş hacmi ve kazanılan yenilikler nedeni ile eğitimlerin de güncellenmesi ve bilginin yenilenmesi gerekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder